2010. november 16., kedd

Könyv trailer- Wintergirls

Laurie Halse Anderson egyike azon szerzőknek, akiknek a könyveit több országban ellenzik vagy éppen betiltják (bővebben a „banned books”-ról). Elsősorban tinédzsereknek ír, de a témái annyira sokszínűek és fel- ill. megrázóak, hogy felnőttek is nyugodtan a kezükbe vehetik a regényeit. Éppen emiatt tiltakozik sok szülő is a könyvei ellen: nem akarják, hogy a gyerekeik ilyen témájú műveket olvassanak. Nyilván mindenkinek joga van eldönteni szülőként, mit enged meg a gyerekének és mit nem, de szerintem az nem megoldás, ha valaki burokban nő fel,  hisz később csak sokkal nehezebb lesz szembenézni a valósággal. Ráadásul Anderson olyan témákat boncolgat, ami nagyon sok tinédzsert érint. Egy-egy ilyen könyv talán éppen segítene abban, hogy ne érezzék azt a fiatalok, hogy egyedül vannak a problémáikkal. 
A Wintergirls az étkezési rendellenességekről szól, pontosabban egy olyan lányról, aki nap mint nap mikor  tükörbe néz, gyűlöli, amit ott lát. Már maga a videó is kellőképpen megrázó, hisz egy egészséges embernek ilyen gondolatok nem jutnak eszébe. Akárcsak a Hadd mondjam el..., ez is érdekel, s bár nem egy felemelő olvasmány, szeretném elolvasni.


fülszöveg:
"Lia and Cassie were best friends, wintergirls frozen in matchstick bodies. But now Cassie is dead. Lia's mother is busy saving other people's lives. Her father is away on business. Her step-mother is clueless. And the voice inside Lia's head keeps telling her to remain in control, stay strong, lose more, weigh less. If she keeps on going this way—thin, thinner, thinnest—maybe she'll disappear altogether.
In her most emotionally wrenching, lyrically written book since the National Book Award finalist Speak, best-selling author Laurie Halse Anderson explores one girl's chilling descent into the all-consuming vortex of anorexia."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ne fogd vissza magad! Örülök minden hozzászólásnak, nyugodtan lehet véleményt mondani, nem harapok!:)
(névtelenül viszont nem lehet kommentelni)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails