2010. november 7., vasárnap

Karácsonyfa alá való

Noha úgy tűnik, a kiadók többsége már októberben piacra dobta a friss, ősszel megjelenő könyveit, azért a karácsonyi dömpingre még maradt pár megjelenésre váró darab. És persze nem is én lennék, ha nem találtam volna köztük olyat, amit szívesen el ne olvasnék. Lássuk csak, mik is ezek:

Francisco X. Stork: Marcelo és az igazi világ
"A „kognitív zavar” feltételezi, hogy rosszul gondolkodom, vagy érzékelem a valóságot. Nagyon is jól érzékelem a valóságot. Néha többet érzékelek belőle, mint mások.
Marcelo Sandoval olyan zenét hall, amit senki más – ez is hozzátartozik ahhoz az autizmusra emlékeztető állapothoz, amelyet egyetlen orvos sem képes azonosítani. Apja azonban sosem hitt teljesen ebben a zenében, sem Marcelo másságában, és rászorítja a fiát, hogy a nyáron dolgozzon az ő ügyvédi irodájának postázójában… illeszkedjen bele az „igazi világba.”
Marcelo itt ismeri meg Jasmine-t, szépséges és különös munkatársát, meg Wendellt, a cég társtulajdonosának fiát. Megismeri a versengést és a féltékenységet, a haragot és a vágyat. Ám amikor egy aktában talál egy képet – egy félarcú lány fényképét –, ez csakugyan hozzáköti az igazi világhoz: a szenvedéshez és az igazságtalansághoz, ami ellen harcolhat."
Egy különleges vagy legalábbis számomra nem mindennapi témájú ifjúsági regény, ami először a borítójával hívta fel a figyelmem, de csak azután lettem igazán izgatott, miután elolvastam a fülszöveget.
megjelenés: 2010.november, Cicero Könyvstúdió

Richard Yates: Húsvéti korzó
"A két testvér már kislányként is nagyon különbözött egymástól. Emily csodálattal tekintett érzékeny lelkű nővérére, és féltékenyen szemlélte apjukhoz fűződő kapcsolatát, Sarah viszont húga önálló gondolkodásmódját és függetlenségét irigyelte. Felnőttként egészen más életet élnek. Sarah a biztonságot jelentő házasságot választja, Emily az állandó útkeresést. De vajon melyik jelent szabadulást az otthonról hozott, bénító minták alól, és melyik vezet a boldogsághoz?"
Igaz, eddig még semmit sem olvastam az írótól, de A szabadság útjaiból készült film nagyon tetszett, s még akkor eldöntöttem, hogy illene jobban megismerkedni Yates-szel. A fülszöveg alapján ez a könyv is érdekesnek tűnik, ráadásul próbálok törekedni arra, hogy minél több olyan könyv is a kezeim közé kerüljön, ami kívül esik a komfort zónámon. Ez pedig épp ilyen. 
megjelenés: 2010. Partvonal Kiadó


Ugron Zsolna: Úrilányok Erdélyben
"Ugron Zsolna első regénye valóságos utazás báltermeken és mosókonyhákon, palotákon és romokon, szövevényes rokoni kapcsolatokon és egy sodró szerelmen át a pesti nyüzsgésből a Kárpátok lábához – majdnem az Üveghegyen túlra.
Anna irigylésre méltó életet él Budapesten: tökéletes férfi, érdekes tévés munka, sok utazás, nagy társasági élet, ragaszkodó barátok. Ám egy nap különc bécsi nagynénje és egy megrázó találkozás rádöbbenti, hogy szép üvegburája alatt már alig kap levegőt.  Útkeresése közben rátalál örökségére – és egy kis erdélyi faluban a mindent felülíró szerelemmel együtt önmagára is. Pillanatképek az erdélyi arisztokrácia elsüllyedt világából, és kései utódaik nem mindennapi hétköznapjaiból."
Akárcsak az elsőnél, itt is a borító volt, ami elsőre kiszúrta a szemem, viszont a tartalom is érdekesnek ígérkezik. Meg aztán ideje lenne több magyar regényt a kezembe venni.
megjelenés: 2010. november, Ulpius könyvkiadó

és vegül, de nem utolsó sorban, egy bónusz könyv, ami idén decemberben fog megjelenni, de a többitől eltérően angul.

Richelle Mead: Last Sacrifice
"Murder. Love. Jealousy. And the ultimate sacrifice. Now, with Rose on trial for her life and Lissa first in line for the Royal Throne, nothing will ever be the same between them."
A Vámpírakadémia sorozatot még a magyar megjelenés előtt kezdtem olvasni (vagy nagyjából egy időben), és mivel nagyon szeretem Rose és Dimitri történetét, már gyakorlatilag hónapokat óta tűkön ülök a megjelenést várva. Kíváncsian várom, mégis hogyan ér véget a sorozat, főleg azok után, ahogy az ötödik rész zárult. *hajtépés* Nincs is már olyan messze az a december 7., nem igaz?

4 megjegyzés:

  1. A Last Sacrifice megjelenése már tényleg nincs annyira messze. Röpke 29 nap 8 óra 16 perc és 52 másodperc. :) Hipp - hopp elszalad a hátralévő idő ;)

    VálaszTörlés
  2. Ugye hogy? Próbálom ilyenekkel nyugtatni magam, na.:) Mikor nálad járok, mindig lecsekkolom a számlálót, és hál'Istennek minden alkalommal egyre kevesebbet mutat.;):D

    VálaszTörlés
  3. Azért is raktam ki a visszaszámlálást, hogy könnyebb legyen kibírni. ;) Mondjuk amikor még 90 napot mutatott, akkor nem volt olyan jó ránézni. :)
    Egyébként pont ma rendeltem elő, hogy már 7-én a kezemben legyen :)

    VálaszTörlés
  4. Hú, most irigykedek, én még nem tudom, hogyan és mikor tudom beszezni. Eddig e-bookként olvastam őket, de saját példányt akarok, úgyhogy lehet, hogy én is megrendelem. nehéz, nehéz...:D

    VálaszTörlés

Ne fogd vissza magad! Örülök minden hozzászólásnak, nyugodtan lehet véleményt mondani, nem harapok!:)
(névtelenül viszont nem lehet kommentelni)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails