2010. december 16., csütörtök

Könyv trailer - Leviathan

A vizsgaidőszak hevében egy kicsit megfogyatkoztak mostanában a bejegyzések, amiért ezúton is bocsi, és csak egy kis türelmet kérek. Már csak napok kérdése, és jönnek azok is. Senkinek nem kell aggódnia, nem vagyok olyan mazochista, hogy január végéig csak szakkönyveket bújjak, és megtagadjak magamtól bárminemű szórakozást. Bár egy kicsit lassabban működik a gépezet. A trailer rovat viszont nem maradhat el, ráadásul kárpótlásul egy olyan videót kerestem, ami a könyv ismerete nélkül, önmagában is nagyon szórakoztató. Állítólag maga a könyv is remek, steampunk, amit ugye nagyon szeretünk.



fülszöveg:
Scott Westerfeld: Leviathan
"Prince Aleksander, would-be heir to the Austro-Hungarian throne, is on the run. His own people have turned on him. His title is worthless. All he has is a battletorn war machine and a loyal crew of men.
Deryn Sharp is a commoner, disguised as a boy in the British Air Service. She's a brilliant airman. But her secret is in constant danger of being discovered.
With World War I brewing, Alek and Deryn's paths cross in the most unexpected way…taking them on a fantastical, around-the-world adventure that will change both their lives forever."
Sasoljátok meg a könyv molyos adatlapját is.

4 megjegyzés:

  1. Látom, nem csak mi nem érünk rá mostanában. Egy kalappal a vizsgákhoz! :)
    Ez a könyv jónak ígérkezik, de hát én megvárom míg megjelenik egyszer magyarul is. Angolul fogod olvasni? Vagy nem tervezed? Csak mert érdekelne majd a véleményed. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, csak ne lennék ilyen lusta tanulni.:P
    Szerintem angolul fogom, márcsak azért is, mert sorozat, és utálok sokat várni a fordításra, ha egyszer tetszik. (plusz szeretem az angolt, de gondolom erre már rájöttél:)) De hogy mikor kerül sorra azt ne kérdezd, már így sem tudom mihez kapjak, annyi minden van a várólistámon.:D

    VálaszTörlés
  3. Nem csak neked van annyi minden a várólistádon. :) Az enyém szerintem sosem lesz üres...
    Én is szívesen olvasnék angolul, de eddig akárhányszor megpróbáltam, mindig az lett a vége, hogy pár oldal után abbahagytam. De nem adom fel, egyszer csak találok olyat, amit teljesen elolvasok. :)

    VálaszTörlés
  4. De jó, ne add fel! Én úgy kezdtem neki a dolognak, hogy egyrészről a filmeket, sorozatokat angol felirattal néztem, ami már önmagában remek gyakorlat. Illetve az első angol könyv, amit olvastam, az a Harry Potter volt, amit már alapból kivégeztem korábban magyarul. Így a történet nem volt ismeretlen, teljesen a szöveg értelmezésére tudtam koncentrálni. Persze először rengeteget kellett szótárazni, de mivel ismertem a történetet, nem ment annak a rovására. Ha jól emlékszem még a másodikat is újraolvastam így, aztán fokozatosan egyre könnyebb lett. Úgy a 4., 5. könyv -ami már nem volt újraolvasás- környékén folyamatosan ment a dolog, ma pedig már szótár sem kell, egy-egy ritka kivételtől eltekintve.:) *huh, ez picit hosszúra sikeredett:)* Szóval ne add fel!!:)

    VálaszTörlés

Ne fogd vissza magad! Örülök minden hozzászólásnak, nyugodtan lehet véleményt mondani, nem harapok!:)
(névtelenül viszont nem lehet kommentelni)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails