2011. január 15., szombat

Könyv trailer - A temető könyve

Ha olvasás ügyileg még nem is, lelkileg már készülök a 12-es listám aprítására, sőt már azt is elterveztem, mivel fogom kezdeni, melyik lesz a második, harmadik, stb... (a rengeteg tanulás mellett lassan csak ezt tart életben.)
Szóval a várólistás kupacban helyet kapott egy Gaimen könyv is, mégpedig a Sosehol, ezért gondoltam, az ehavi videó lehetne akár az egyik könyvének a bemutatója. Mivel a Soseholnak nincs hivatalos trailere, a Graveyard book-ot választottam, amit ha tetszik az előbb említett mű, el is fogok valamikor olvasni.
A videónak két pozitívuma is van: egyrészt nagyon tetszetős a grafikai megoldása, a sötét hangulat, másrészt pedig nem más, mint maga Neil  a narrátor. Úgyhogy akik eddig nem hallották az írót beszélni, azok most füleljenek.


fülszöveg:
"Senki Owens, barátainak csak Sen, egy majdnem teljesen átlagos fiú. Akkor lenne teljesen átlagos, ha nem egy hatalmas temetőben lakna, ahol szellemek nevelik és tanítják, a gyámja pedig egy magának való alak, aki nem tartozik sem az élők, sem a holtak világához. Egy fiú számára a temető tele van veszéllyel és kalanddal: ott a domb alatti vén Indigóember, ott a kapu, amely egy sivatagra nyílik, ahol elhagyott vámpírváros áll, ott a különös és rettentő lény, a szlír. Viszont ha Sen kimegy a temetőből, vár rá a Jack nevű, aki már megölte Sen egész családját..."

2 megjegyzés:

  1. Jók ezek a könyv trailerek.:)
    Az író könyveit már én is nézegettem, de nem tudom, annyira nem keltette fel egyik sem az érdeklődésem. Kíváncsi vagyok, mit írsz majd róla/róluk.
    A tanuláshoz pedig kitartás!:)

    VálaszTörlés
  2. Igazából én is kicsit én is így vagyok Gaimannel: sok jót és kevésbé jót is hallottam róla, bár nem égek feltétlenül a vágytól, hogy most azonnal rávessem magam. Viszont Sosehol meg már meg van egy ideje, így legalább a várólistás játék rávesz, hogy elolvassam.:)
    És köszi, próbálok kitartani...:D

    VálaszTörlés

Ne fogd vissza magad! Örülök minden hozzászólásnak, nyugodtan lehet véleményt mondani, nem harapok!:)
(névtelenül viszont nem lehet kommentelni)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails